Συνέντευξη στον Ρεπόρτερ

Δημοσιεύθηκε στις 13/03/2021

Τι σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές;

Αν και η οικογένειά μου δεν είχε την παραμικρή σχέση με την πολιτική, από νωρίς κατάλαβα ότι η πολιτική είναι το πάθος μου. Αν και είμαι από τους νεότερους υποψήφιους θεωρητικά, παραταύτα μετρώ ήδη δέκα χρόνια σε συνεχόμενες θέσεις σε επίπεδο νεολαίας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Οπότε θα έλεγα ναι μεν νέος αλλά όχι άπειρος πολιτικά.

Σε περίπτωση εκλογής σας, ποια θα είναι η προτεραιότητά σας;

Υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα, τα οποία κατά τη δική μου άποψη είναι προτεραιότητες που θα ασχοληθώ και θα εντείνω προσπάθειες σε αυτά τα ζητήματα. Το πρώτο είναι το κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της απλοποίησης της γραφειοκρατίας. Το δεύτερο είναι η μάχη κατά της πολιτικής διαφθοράς, μια σύγχρονη μάστιγα για τον τόπο μας. Σύγχρονη μεν, διαχρονική δε. Και το τρίτο που θεωρώ ότι είναι μια κρίση που βιώνουμε και που έχουμε ανάγκη ως Κύπρος, από μια σοβαρή κεντροδεξιά προσέγγιση για το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Είναι τρεις πυλώνες κλειδιά για την Κύπρο της επόμενης μέρας, που σαφώς θα κληθούμε εκ των πραγμάτων να απαντήσουμε ως πολιτεία.

Πώς απαντάτε στους συνομήλικούς σας που απαξιώνουν την πολιτική;

Δεν τους βρίσκω άδικο, όταν βλέπουμε τα όσα βλέπουμε σήμερα. Αν δεν αντιδράς, είτε είσαι παθολογικά ηλίθιος, είτε εξυπηρετείς συμφέροντα. Παρά την κακή εικόνα ως εκ τούτου, που βλέπουμε, βιώνουμε και ζούμε καθημερινά, το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι για να τα συζητούμε σήμερα, είναι η απόδειξη ότι υπήρξε πρόοδος. Πράγματα τα οποία ήταν αδιανόητο να συζητηθούν στο παρελθόν, είναι πρόοδος για το πολιτικό μας σύστημα να συζητούνται σήμερα. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η συμμετοχή των νέων, είναι η καλύτερη εγγύηση για μια πιο ουσιαστική ανανέωση του ίδιου του πολιτικού μας συστήματος.