Το συμπέρασμα της δίκης της Χρυσής Αυγής.

(Δημοσιεύθηκε στις 22/10/2020) Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη και σήμερα η πολύκροτη δίκη ολοκληρώθηκε με τον εγκλεισμό στις φυλακές της «διευθυντικής ομάδας» και όσων τεκμηριωμένα συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες.


Εξέλιξη, που ικανοποιεί βαθιά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Αυτό που θα πρέπει επειγόντως να μας προβληματίσει στην Κύπρο, και πρέπει νομίζω να μας προβληματίσει σε βάθος είναι οι συνθήκες που γεννούν «Χρυσές Αυγές» όπως κι αν λέγονται αυτές, οπουδήποτε. Η απίστευτη διαφθορά που βιώνουμε γύρω μας, προερχόμενη από θεσμικούς παράγοντες σε συνδυασμό με τις κοινωνικές ανισότητες και την οικονομική δυσπραγία χιλιάδων συμπολιτών μας είναι μία πρώτης τάξεως ζεστή φωλιά για τη γέννα του κακού.


Όταν οι Θεσμοί και το Πολιτικό Σύστημα μοιάζουν ανίκανα να προστατέψουν τον απλό πολίτη και ταυτόχρονα επιτρέπουν με τα κενά τους ή και την ανοχή τους σε κάποιους να πλουτίζουν ασύστολα με υπόγειους τρόπους.

Όταν παραμένουν στο απυρόβλητο πάρα πολλοί άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που ζημίωσαν τραγικά το δημόσιο συμφέρον.

Όταν η διαπλοκή κοντεύει να γίνει η «κανονικότητα», τότε βρίσκουν εύφορο έδαφος οι χειρότεροι πολιτικοί απατεώνες που υπάρχουν, αυτοί δηλαδή που πουλάνε πατριωτισμό χαϊδεύοντας τα αυτιά των πληγωμένων πολιτών με ακραία και συχνά χυδαία συνθήματα.


Η διαφθορά και η αποτυχία του παλιού πολιτικού συστήματος γέννησε τη Χ.A. Έτσι, θα δούμε ανάλογα εγκληματικά φαινόμενα και στον τόπο μας, αν δεν λάβουμε μέτρα χθές και αν δεν κάνουμε όλα τα κόμματα και όλοι όσοι βρισκόμαστε στην πολιτική την αυτοκριτική μας. Να μην το ξεχνάμε και να ακούμε τι μας ζητάει η κοινωνία. Όχι να την αγνοούμε. Γιατί αν την αγνοούμε, εμείς οι ίδιοι την σπρώχνουμε στα άκρα.