08. Για την ενεργειακή μας ασφάλεια

Προτεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και της αυτονομίας μας, ταυτόχρονα με τη μείωση του κόστους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπό το βάρος των τουρκικών έκνομων ενεργειών στη κυπριακή ΑΟΖ η προοπτική των υδρογονανθράκων μπορεί να καταστεί εργαλείο επίλυσης των προβλημάτων και όχι αντικείμενο σύγκρουσης.  

Η συνέχιση και διεκπεραίωση του περιφερειακού - ενεργειακού σχεδιασμού μας, είναι ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής αλλά και της ίδιας της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. 

Πιστεύω στην περιφερειακή συμμαχία και συνεργασία όλων των γειτονικών χωρών της Μεσογείου στο μοντέλο του ‘’Arctic Council’’ που θα δημιουργεί συνθήκες περιφερειακής ειρήνης και όχι αναταραχής.  

Ένα μοντέλο περιφερειακής συνεργασίας σε ένα οργανισμό κρατών, που να μην εστιάζει μόνο στο φυσικό αέριο, αλλά και στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή και σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Να στοχεύειστην ειρηνική συνεργασία για το κοινό συμφέρον όλων των γειτονικών κρατών. 

Πρέπει να ξεκινήσει με δική μας πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Είναι ο μόνος τρόπος για μας, ένα μικρό κράτος στον απρόβλεπτο σύγχρονο κόσμο, να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον ακριβή μας στόχο. 

Προηγούμενη

Επόμενη